Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ;

(ΣΧΟΛΙΟ 1)
Σχολιαζοντας τον οργισμενο τιτλο από το νεοεκδοθεν βιβλιο του ,του οργιωδη δημοσιογραφου του Ριζοσπαστη κ. Μπογιοπουλο, τον συμβουλευω ότι το να χαρακτηριζει τους μη συμφωνουντες μαζι του ,ηλιθιους, τον χαρακτηριζει  αυτοματως ή με τον ιδιο χαρακτηρισμο ή με εκκολαπτομενο
αλαζονικο φασιστοειδη.
Ο τιμητης των παντων Λαζοπουλος στην εκπομπη του στις 11/10 διαφημισε σε ένα κομμουνιστικο οιστρο,α) το βιβλιο του Μπογιοπουλου,β)ένα αποσπασματικο του παραληρημα πλανης από εκπομπη της τηλεορασης και γ)μια ομιλια της Κανελλη στη Βουλη , προφητευοντας  την παρουσια της στην πολιτικη σκηνη μετα από το πολιτικο σκηνικο που αποχωρει. ΕΛΕΟΣ!!! Δε θελω άλλο κομμουνισμο ,ουτε άλλους υποκριτες της «υποστηριξης των δικαιωματων του λαου» που ολοι μαζι συνεβαλαν να χτισθει το τελευταιο εναπομειναντα σοβιετικο κρατος στον κοσμο, που τωρα καταρρεει κατω από τις δικες τους κραυγες.
Προφανως εμας που αποκαλει «ηλιθιους» και υποστηριζουμε τον καπιταλισμο δεν μας ακουγε κανεις όταν υποστηριζαμε ότι το κρατος δεν μπορει να κανει τον επιχειρηματια , ότι το κρατος δεν μπορει να θρεψει ολους αυτους τους κομματικους στρατους, δεν μας ακουγε κανεις όταν λεγαμε ότι ο δανεισμος ενός κρατους ,πρεπει να συμβαδιζει με την παραγωγικοτητα και να εξυπηρετει την αυξηση της παραγωγικης βασης.
Δεν μας ακουγε κανεις ,όταν το διεθνες χρηματοπιστωτικο συστημα με πολιτικες διαπλεκομενες εντολες νοθευε την οικονομια της αγορας μεταφεροντας ευτυχια από το αβεβαιο μελλον στο εικονικο παρον.
Δεν μας ακουγε κανεις, «ότι η νομισματικη ενωση ενός κρατους μικρου με ισχυροτερες οικονομιες ,πρεπει οπωσδηποτε να συνοδευεται με πολιτικες ανοιχτων αγορων.»
Προφανως ο «εξυπνος» Μπογιοπουλος γνωριζε ότι η οικονομια της χωρας ελεγχεται πληρως από τα κρατικοδιαιτα συμφεροντα , κομματα και συνδικατα. Προεβλεψε το μελλον αφου και αυτος ηταν ενας από εκεινους τους εραστες του "οχι σε ολα"που συνεβαλαν στη μη απελευθερωση της αγορας. Τωρα κραζει ότι δικαιωθηκε.
Όχι μονο δεν μας ακουγαν ,αλλα ακομα και όταν γινονταν προσπαθειες μειωσης των δημοσιων δαπανων και περιορισμος του κρατικου παρεμβατισμου στην οικονομια, κατι σαν τον Μπογιοπουλο με την καταγγελτικη γραφιδα του και τον επαναστημενο λογο του , οργανωνε, με τα 1000 επαγγελματικα στελεχη του ΚΚΕ, τους εργαζομενους εναντιον των «ηλιθιων» που δυστηχως για ολους ελεγαν την αληθεια στους υπολοιπους «εξυπνους».
(ΣΧΟΛΙΟ 2)
Τα στοιχεια που παραθετει με μια υποπτη αριθμολαγνεια σε συνδιασμο με ένα επιπλαστο αγανακτισμενο υφος του υπερασπιστη των αδικημενων, τον καθιστουν επαξια πλανο των αριθμων και των πολιτων.
Π.χ. αναφερει με στομφο ότι οι τραπεζες εχουν 700δις ενεργητικο. Το μυαλο των αγνοουντων παει στο ότι εκει είναι ο πλουτος και από κει πρεπει να τον παρουμε. Η αληθεια είναι ότι το ενεργητικο των τραπεζων είναι οι μισθοδοδιες μας, οι καταθεσεις μας , τα δανεια μας ,οι εγγυησεις των τραπεζων, οι επισφαλειες , τα χορηγουμενα δανεια , τα ομολογα που θα λειξουν και παει λεγοντας. Αρα τα λεφτα αυτά δεν είναι τα κερδη των τραπεζων που τα εχουν απομυζησει από τους δοκιμασμενους ελληνες.  Δυστηχως η συνολικη αποτιμηση της αξιας ολου του τραπεζικου μας συστηματος δυσκολα ξεπερναει τα 4δις.
Άλλο παραδειγμα πλανης. «Οι ελληνες πλουτοκρατες  εχουν 600δις σε ελβετικες τραπεζες.» το δημοσιευμα αυτό ηταν από το γερμανικο περιοδικο SPIEGEL , σε μια περιοδο που συμφερει την γερμανικη κυβερνηση να αποδεικνυει ότι υπαρχουν λεφτα στην Ελλαδα. Το αρθρο αυτό δεν παρουσιασε τις πηγες του και διαψευσθηκε επισημα από το γ.γ. του υπουργειου οικονομικων κ. Γεωργακοπουλο λεγοντας ότι ζητημα είναι να φθανουν τα 100δις.Αλλες πηγες αναφερουν ότι το ποσο κυμαινεται γυρω στα 40 δις.
 Το πιο σημαντικο ολων είναι ότι οι καταθεσεις αυτές δεν είναι σιγουρο ότι αφορουν δραστηριοτητες ελληνων επιχειρηματιων μεσα στην Ελλαδα. Βεβαιο είναι ότι εφοπλιστικες και όχι μονο,διεθνεις δραστηριοτητες  ελληνων επιχειρηματιων εχουν καταθετικους λογαριασμους στη Ελβετια. Τι περιμενει  ο Μπογιοπουλος να γινει επανασταση στην Ελλαδα και οι Ελβετοι τραπεζιτες να δωσουν τα χρηματα των καταθεσεων ,από διεθνεις δραστηριοτητες, στους ελληνες προλεταριους για να στηριξουν τον ελληνικο κομμουνισμο;
Τι βεβαιοτητες αναφερει ο Μπογιοπουλος,οταν τους ελβετικους λογαριασμους δεν τους πειραξαν-ανοιξαν, ουτε οι σοβιετικοι, ουτε οι χιτλερικοι ,ουτε κανενας άλλος στη διαρκεια του β’παγκοσμιου πολεμου, όταν η παγκοσμια τραπουλα ξαναμοιραζονταν από την αρχη;
Αναρωτιεμαι ποιος είναι ο ηλιθιος;
(ΣΧΟΛΙΟ 3)
Πως είναι δυνατον κυριε Μπογιοπουλε να καθυβριζεις τους υποστηρικτες του καπιταλισμου ,όταν η δραστηριοποιηση του ΚΚΕ είναι ακρως καπιταλιστικη.
Τό ΚΚΕ εἶναι ἰδιοκτήτης
1. Τοῦ ἐπί τεραστίου οἰκοπέδου μεγάλου κτιριακοῦ συγκροτήματος Περισσοῦ («σπίτι τοῦ λαοῦ»)
2. Ἐπιβλητικοῦ νεοκλασσικοῦ κτιρίου πίσω ἀπό τό Πολυτεχνεῖο-ἕδρα τῆς Κ.Ο.Α.
3. Περισσοτέρων τῶν 800 κτιρίων σέ διάφορα σημεῖα τῆς Ἑλλάδος.
4. Καλλιεργησίμων ἐκτάσεων σέ ὅλη τήν χώρα.
5. Τῆς «Τυποεκδοτικῆς Α.Ε.» Τό 1988 ἐνεφάνισε κέρδη 550 ἑκ. δρχ.
6. Τῆς «Πειραϊκῆς Τυπογραφικῆς Α.Ε.»
7. Πακέτων μετοχῶν σέ ἐπιχειρήσεις νέας τεχνολογίας ὅπως software, ἠλεκτρονικῶν ὑπολογιστῶν (ΥΠΥΤ στήν Χαλκίδα), προσωπικῶν ὑπολογιστῶν.
8. Πολλῶν Α.Ε.
9. Μετοχῶν σέ ναυτιλιακές ἐπιχειρήσεις ὅπως τῆς «Τράνς Ὄριεντ Σίπινγκ»
10. Ἑταιριῶν εἰσαγωγῆς-ἐξαγωγῆς.
11. Ἐργοστασίου στόν Βόλο, ἐπεξεργασίας μετάλλων
12. Ἑταιρίας ἐμπορίου φαρμάκων, πού ἔσπαζε τό ἐμπάργκο κατά τῆς Ν. Ἀφρικῆς
Ἐπί πλέον, εἰσέπραττε μίζες ἀπό ὅσους ἤθελαν συναλλαγές μέ τήν ΕΣΣΔ.
Ὅλα τά παραπάνω, εἶναι ἀπό «Τό Βῆμα» 17/2/1991. Ἡ ἐφημερίς ἰσχυρίζεται ἐπίσης, ὅτι τό ΚΚΕ ἀσχολήθηκε μέ λαθρεμπόριον ὅπλων σέ συνεργασία μέ τήν «Στάζι» τῆς ἀν. Γερμανίας. Κατά τήν ἐφημερίδα, κατά τόν πόλεμον Ἰράν-‘Ιράκ, τό ΚΚΕ πουλοῦσε ὅπλα καί στούς δύο, μέ κέρδος 100 ἑκ. δολλάρια.
Τό περιοδικό «ΕΝΑ» (8/2/91): « Ἡ οἰκονομική αὐτοκρατορία τοῦ ΚΚΕ». Μεταξύ ἄλλων τό ἀναφέρει ὡς ἰδιοκτήτην ἐπιχειρήσεων τουρισμοῦ, διαφημίσεων, θεαμάτων, παραγωγῆς βίντεο κ.α. Ἑταιρία του ἔφερε στήν Ἑλλάδα τόν χεβιμεταλλά Alice Cooper. Τό ΚΚΕ εἶναι ἐπίσης ἰδιοκτήτης ξενοδοχείων σέ Ἀττική, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Ἑρμιόνη.
Τό ρωσικό περιοδικό «Ρωσία» (Ὀκτ. 1991) γράφει ὅτι τό ΚΚΕ ἐχρηματοδοτεῖτο ἀπό τήν Μόσχα μέ ἐτησίαν χορήγησιν. Τό 1987, ἔλαβε 900.000 δολλάρια.
Ἡ «Καθημερινή» (30/9/90, κείμενο Τ. Τέλογλου) παραθέτει κατάλογο ἑταιριῶν πού ἀνήκουν στό ΚΚΕ. Ναυτιλιακή, τυποεκδοτική, εἰσαγωγῆς ἐνδυμάτων, εἰσαγωγῆς ὀρυκτῶν. Ἀποκαλύπτει ἐπίσης ὅτι τό ΚΚΕ μισθοδοτεῖ 1.000 στελέχη του γιά νά ἀσχολοῦνται ἀποκλειστικῶς μέ κομματική δραστηριότητα.

Πλην το εμπορειου οπλων και το σπασιμο του εμπαργκο στα φαρμακα , σας συγχαιρω που δραστηριοποιησθε με επιτυχια σε διαφορους επιχειρηματικους τομεις και τα καταφερνετε με τον τροπο αυτό να ειστε αυτονομοι ,τωρα ειδικα που κατερευσε ο χρηματοδοτης σας  το ΚΚΣΕ.
Τελικα δεν ειστε τοσο ηλιθιοι οσο νομιζα ,αλλα κατι χειροτερο ,«επιχειρηματιες συνηδεισεων»

(Σχολιο 4)
Μεχρι το 1989 στα αμφιθεατρα των πανεπιστημιων ετσι μας αποκαλουσαν οι συντροφοι σου που δεν μπορουσαμε να αποδεχθουμε την ευτυχια των κλειδαμπαρωμενων λαων του παραπετασματος. Και ξαφνικα! οι «ευτυχεις» εξεγερθησαν εναντιον των «εξυπνων» κρατουντων για να προσδεθουν με τους  «ηλιθιους» δυτικους.
Και ενώ ο κοσμος αλλαξε μονο στην Ελλαδα υπαρχουν ακομα «επαγγελματιες εξυπνοι»

Κρουστης Αντωνης
fileleftheros1966.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Ο πλήρης τίτλος του βιβλίου του Μπογιόπουλου είναι:
    "ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ - Μια ευγενική απάντηση στους πραιτωριανούς των Μνημονίων".
    Είναι σαφές λοιπόν ποιούς αποκαλεί ηλίθιους. Και μόνο ένας ηλίθιος δεν το αντιλαμβάνεται ή μόνο ένας πραιτωριανός που το παίζει ή είναι ηλίθιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή